Praten over het klimaat is niet genoeg. Daarom gaan wij over tot actie!

Bomen planten met onze partner Trees for All

Wij snappen dat het maken en vervoeren van meubelen impact heeft op de wereld. Ondanks dat we onze uiterste best doen dit zo klimaatneutraal mogelijk te doen, kunnen we er gewoon niet omheen. Daarom gaan wij over tot actie. Voor iedere bestelling boven de 100 euro planten wij een boom via het Trees For All project.

Trots op onze bijdrage in Nederland & Borneo

hert op veluwe

De bomen die wij planten worden in zowel Nederland, als in het buitenland geplant. De bomen in Nederland worden geplant op voormalige landbouwgronden of ten behoeve van het herstel van zieke bossen zoals op de Veluwe. Verschillende inheemse boomsoorten worden geplant hierbij. Tevens wordt er rekening gehouden met boomsoorten die goed bestand zijn tegen klimaatverandering. Zo ontstaat een gevarieerd bos dat tegen een stootje kan.

orang oetan in boom

In Borneo worden bomen geplant om het tropisch regenwoud op Borneo te herstellen van de bosbranden in 2015. Daarnaast wordt het leefgebied van vele dieren, bomen en planten steeds kleiner door klimaatverandering. Samen met Borneo Nature Foundation en de lokale bevolking worden er 100.000 bomen geplant om het tropisch regenwoud te herstellen. Zo geven we leefgebied terug aan o.a. de ernstig bedreigde orang-oetan.

Leveranciers

Al onze leveranciers voldoen aan de Europese reguleringen (European Union Timber Regulation). Deze verbied het illegaal kappen van bomen en leveren van hout. Alle leveranciers zijn verplicht om documenten aan te leveren m.b.t. de oorsprong van hun hout. 

We gaan nog een stapje verder door onze leveranciers ook te verplichten deel te nemen aan Programme for the Endorsement of Forest Certification en Forest Stewardship Council welke aangeven dat er enkel hout wordt gekapt in duurzaam-gereguleerde bossen.

Transport

Wij hebben besloten geen gebruik meer te maken van meubelen of grondstoffen welke met het vliegtuig worden getransporteerd. De impact van vliegtuigen staat niet in verhouding tot andere transportmogelijkheden. Daarnaast verpakken wij alles in op maat gemaakte verpakkingen welke ervoor zorgen dat we geen lucht vervoeren.

Nieuwe generatie merken

Als 21ste eeuw meubelmerk willen we een merk zijn wat transparant is en bijdraagt aan een betere wereld. Dit komt bij Sumato dan ook terug in meerdere vormen. Zo planten wij de eerdergenoemde bomen, maar voeren dit in alle lagen van het bedrijf door. Zo zijn we erg actief op klimaatvlak, maar doen we dit ook op sociaal vlak door het steunen van goede doelen en goed naar onze werknemers te luisteren. Als laatste roepen we alle merken op hun verantwoordelijk te nemen.

bomen en een weg

Meer lezen over hoe wij omgaan met duurzaamheid?

Lees onze blog waar we dieper ingaan op hoe wij omgaan met duurzaamheid.