statement foto

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt, zijn de campagnes voor Black Friday al een tijdje geleden begonnen en zien we veel social posts zoals “Beste Black Friday-kortingen waar ik voor ga!” en “De goedkoopste Black Friday-deals, hier alle links!”. Het is jullie waarschijnlijk ook opgevallen dat Sumato geen Black Friday acties heeft gedeeld. Die gaan er ook niet komen. We willen je graag uitleggen waarom we deze keuze hebben gemaakt.

Black Friday stimuleert een lineaire economie

Laat ons vooropstellen dat het geven van kortingen belangrijk is. Vooral als we het hebben over het betaalbaarder maken van dingen voor degenen die deze items meestal niet kunnen betalen, zoals bijvoorbeeld mooie meubelen. We zien dat veel mensen het een stuk zwaarder hebben in verband met de hoge inflatie die we allemaal voelen in onze portemonnee. 

Maar de keerzijde van de medaille is dit: de meeste Black Friday acties zijn gericht om zo veel mogelijk spullen te verkopen in een korte periode. Veel van wat tegenwoordig wordt gepusht, zijn de onnodige wensen. Het aanschaffen van producten die je niet nodig hebt, maar koopt omdat ze nu op dit ene moment een stuk goedkoper zijn, vertaalt zich in overconsumptie. Dat gegeven draagt bij aan een lineaire economie*. We zijn ons er heel erg van bewust wat overconsumptie doet met onze planeet.

Onze werkwijze: kleine kortingen gedurende het hele jaar

Bij Sumato zijn we erg kritisch naar onze prijzen. We creëren de meest eerlijke deal voor onze klanten. Sumato is Japans voor ‘slim’. Dit staat voor ons dan ook centraal in wat we doen. We combineren minimalistische Japanse stijlen, betaalbaar design en duurzaamheid. 

Ondanks het feit dat wij niet meedoen aan Black Friday, betekent dit niet dat we nooit kortingen geven. We staan ​​volledig achter het bieden van kleine kortingen gedurende het hele jaar voor consumenten die anders onze meubelen niet zouden kunnen betalen. We willen klanten ondersteunen die onze producten nodig hebben, maar niet per se het budget hebben, volledig. We zijn dankbaar voor hun steun.

We willen iedereen graag aanmoedigen om bewust te kopen door alleen te kopen wat je nodig hebt of al heel lang wil hebben. Laat je niet opjutten en ga niet mee in de gekte van Black Friday. Bij Sumato kun jij het hele jaar door meubelen kopen voor een eerlijke prijs. We verrassen jou het hele jaar door op momenten die we zelf kiezen met een leuke korting, als een cadeautje van ons voor jou.

* Een lineaire economie (ook wel wegwerpeconomie genoemd) is het model waarbij grondstoffen worden verzameld en omgezet in producten die consumenten gebruiken totdat ze als afval worden weggegooid. In de lineaire economie is het doel winstmaximalisatie voor bedrijven. In de circulaire economie is het doel om de levensduur van producten te maximaliseren wat leidt tot minder grondstoffengebruik en dus beter is voor onze planeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *