servies op tafel

Misschien heb je het al gemerkt, maar wij zijn enorm fan van de nieuwe trend binnen servies. Ons geliefde vintage aardewerk is terug van weggeweest en ziet er natuurlijker uit dan ooit! De prachtige natuurlijke vormen van de borden, kopjes en ander servies wordt bij lage temperaturen tot stand gebracht tot prachtig servies.

Servies van aardewerk servies trend 2022

Aardewerk servies komt vaak in een natuurlijke look. Deze look heeft het de danken door de lagere oventemperatuur waarin dit tot stand komt. Waar veel porselein juist met hogere temperatuur tot stand komt. Voeg hieraan toe dat veel producten van aardewerk servies (met opzet) wat losser zijn in de precieze afwerking en je krijgt uniek aardewerk.

Gezien aardewerk normaliter wat makkelijk kapot gaat heeft al ons servies aan glazuurlaag gekregen. Een glazuurlaag is belangrijk voor:

  • Versteviging van het servies
  • Het geschikt maken van het servies voor in de magnetron
  • Het kras vrij houden van het oppervlak
  • Het gemakkelijk schoon te maken van het servies in de vaatwasser

Naast de glazuurlaag heeft servies van aardewerk nog een aantal belangrijke kenmerken:

  • De vormen zijn vaak niet perfect zoals we dat kennen van servies. Rond is vaak net niet helemaal rond. De randjes zijn vaak net wat robuuster. Als je het ons vraagt is dit juist de charme van aardewerk servies
  • Servies van aardewerk komt in verschillende kleuren. Waar traditioneel servies wit is, grijs en zwart al uitzonderingen zijn zie je servies van aardewerk in allerlei kleuren en tinten. Vaak zie je donkere groen en blauw tinten terugkomen in aardewerk servies.

Waarom zijn aardewerk serviezen nu zo populair?

Aardewerk en stenen servies zijn een geliefde keuze vanwege de natuurlijke uitstraling en groffe afwerking. Net zoals andere interieurtrends draait het dit jaar allemaal om een natuurlijke en rustige look and feel. Nadat trends als aardetinten en stoffen en lichte banken in 2021 al definitief zijn doorgebroken trekt deze trend nu door tot in onze kasten en op onze tafels. Daarnaast wordt dit servies vaak in donker getinte kleuren afgewerkt die je alleen ziet bij dit soort servies. De afwerking van aardewerk servies is dan ook uniek en geeft een totaal andere uitstraling dan ander soort servies.

Ga jij de 2022 servies trend volgen? Bekijk ons servier van aardewerk.

Ben je ook een fan van deze nieuwe trend? Bekijk dan ons aardewerk servies. Als ons aardewerk servies wordt op een eerlijke manier gemaakt door onze producten door de gehele keten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *