beige bed en lamp

De slaapkamer.. de plek waar je iedere avond weer tot rust komt en oplaad voor een nieuwe dag. Voel je je toch niet helemaal zen in je slaapkamer? Lees dan vooral verder. Dit keer is namelijk de slaapkamer aan de beurt en geven onze interieur stylisten en redactie je de tips die je nodig hebt voor een ultieme nachtrust en fijn gevoel in jouw slaapkamer.

De slaapkamer, een mega belangrijke plek in jouw huis. Niet enkel om te slapen, maar een goede nachtrust draagt bij aan veel meer dan dat. We kennen natuurlijk de voordelen van slaap voor je gezondheid, maar biedt een goede nachtrust eigenlijk niet gewoon veel meer levensgeluk? We kennen het allemaal.. een slechte nacht slaap. Ik ken weinig mensen die met een slechte nachtrust ook overdag een fijne dag hebben. Om dit te voorkomen hebben we al onze stylisten, redactieleden en experts bij elkaar getrommeld om de beste tips op een rijtje te zetten.

1. Kleuren en rust in je slaapkamer

Natuurlijk heeft iedereen een andere smaak, maar over het algemeen moet een slaapkamer rust en kalmte uitstralen. Hoe je dit voor jou persoonlijk voor elkaar krijgt is voor iedereen anders. Denk hierbij aan kleurstellingen, materialen, accessoires etc. Toch zijn er algemene tips die hierbij kunnen helpen;

  • Ga voor neutrale kleuren in jouw slaapkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aarde tinten, Terra Cotta of licht getinte kleuren. Vermijd felle en veel verschillende kleuren.
  • Speel met materialen. Doorgaans werkt hout goed in een slaapkamer. Hout heeft vaak een natuurlijke en niet te schreeuwerige tint.
  • Beperk het aantal accessoires. Accessoires in een slaapkamer zijn uiteraard essentieel om een fijn gevoel en mooie uitstraling te krijgen. Pas echter op met teveel accessoires waardoor een slaapkamer gauw rommelig kan worden.
  • Ga voor goede bijpassende lichtverduistering. Of je nou lamellen, rolgordijnen of traditionele gordijnen gaat. Het is en blijft enorm opvallend. Denk hier dus goed over na voordat je zomaar iets ophangt.

Wat je smaak ook is, het aanhouden van bovenstaande tips helpt altijd.

2. Comfort is key

Voor een goede nachtrust is comfort misschien wel het belangrijkste in een slaapkamer. Niks zo vervelend als te moeten slapen in een kamer waar je je niet prettig voelt, maar ook nog eens niet comfortabel is. Maar wat zijn nou de belangrijkste zaken voor een comfortabele slaapkamer?

  • Misschien onnodig om te zeggen, maar bespaar nooit op een fijn bed en beddengoed. Waarom zou je besparen op iets wat je iedere nacht gebruikt, gemiddeld 8 uur op moet liggen en zo bepalende is voor je gemoedstoestand? Zorg er dan ook voor dat je een bed hebt waar je je fijn bij voelt. Dit hoeft zeker niet de duurste en grootste boxspring te zijn. Een simplistisch design met een fijn matras kan net zo goed werken. Dit is voor iedereen verschillend.
  • Tapijt. Iets wat terugkwam bij vrijwel iedere styliste. Tapijt in de slaapkamer is enorm bevorderend voor je nachtrust. Tapijt is nooit koud en nooit te heet. Loop je op blote voeten naar bed? Dan is het fijn als je vlak voordat je naar bed gaat niet over een koud of warm oppervlak hoeft te lopen en dit oppervlak ook nog eens zacht is. Laat staan bij het opstaan!

3. Organiseer en hou spullen achter deuren

Bij een mooie en rustige slaapkamer hoort een opgeruimde kamer. Het is bewezen dat een rommelige kamer effect heeft op slaap. Onderschat dus niet het belang van genoeg opbergruimte en dan zeker opbergruimte achter deuren. Waar moet ik hierbij opletten? Wij vertellen het je!

  • Heb je een wat kleinere slaapkamer of simpelweg veel spullen om op te bergen? Ga dan voor meubelen welke een dubbele functie hebben. Denk hierbij aan een bed met opbergruimte onderin, een gesloten nachtkastje met laden voor losse spullen, een kledingkast deur met spiegel en andere soortgelijke meubelen.
  • Zorg voor een kledingkast met gesloten deuren en zonder doorzichtig of melkglas. Een mooi georganiseerde open kast ziet er natuurlijk prachtig uit, maar er zijn er maar weinig die dit ook continu netjes kunnen houden. Ben jij van nature niet zo georganiseerd? Koop dan een kledingkast met deuren.
  • Kleed je je om in de slaapkamer? Grote kans dat je dan vaker los slingerende kleding hebt liggen op de grond, over een stoel of over een ander meubel. We raden het dan ook altijd aan om een mooie wasmand op de slaapkamer te plaatsen om dit te voorkomen. Niks zo rommelig als kleding.

Als allerlaatste tip raden we je aan om iedere ochtend je bed op te maken. Dit klinkt simpel, maar het maakt een groot verschil. Hoe voor de hand liggend ook, het bepaald de uitstraling van de kamer. Daarnaast is het ook fijn voor jezelf om in een opgemaakt bed te gaan liggen na een lange dag werken.

Opzoek naar betaalbaar design voor jou slaapkamer? Bekijk dan eens onze design slaapkamer overzicht of een specifieke productcategorie zoals; design bedden, linnengoed of kledingkasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *