bossen en wolken

De gevolgen van decennia lange milieuvervuiling zijn steeds tastbaarder aan het worden. De jarenlange onwetendheid heeft ertoe geleid dat onze planeet het lastig heeft. We moeten dus met zijn alle gaan veranderen. We moeten ons hier niet alleen bewust van worden, maar ook over gaan tot concrete actie. Wij als meubelleverancier zijn hier ook onderdeel van. Het produceren en leveren van meubels is ten slotte impact vol. Wij gaan daarom ook over tot actie. Meubels in zijn algemeenheid zijn nog steeds niet volledig duurzaam, maar we nemen wel concrete stappen om daar te komen. Wat we doen? Dat lees je hier!

Leverancierseisen

Voordat wij meubelen inkopen toetsen we de leveranciers op een aantal punten om ervoor te zorgen dat we precies weten waar de grondstoffen vandaan komen en hoe het productieproces in elkaar zit. Al onze leveranciers voldoen aan de Europese reguleringen (European Union Timber Regulation). Deze verbied het illegaal kappen van bomen en het leveren van hout. Alle leveranciers zijn verplicht om ons deze stukken aan te leveren om zo helder te krijgen waar het hout vandaan komt.

Daarnaast willen we nog meer inzage hebben. Daarom verplichten we leveranciers deel te nemen aan Programme for the Endorsement of Forest Certification en deel te nemen aan de Forest Stewardship Council. Hierbij wordt vastgelegd waar bomen gekapt mogen worden t.b.v. het produceren van o.a. meubelstukken. Deze bomen worden dan gekapt in duurzaam-gereguleerde bossen.

Leveren van meubels

Naast dat we strenge eisen hebben voor onze leveranciers verkennen we ook constant nieuwe mogelijkheden m.b.t. het verzenden van onze bestellingen. Zo hebben we meerdere restricties in acht genomen m.b.t. het verzenden van onze bestellingen. Een voorbeeld hiervan is dat we nooit gebruik zullen maken van verzendingen of bestelling die met het vliegtuig worden vervoerd.

Een ander voorbeeld is dat al onze verpakkingen op maat worden gemaakt. Zo vervoeren we geen ‘lucht’ en beperken we de pakketten zoveel mogelijk in gewicht en omvang.

bossen en zon

Planten van bomen. Voor iedere bestelling een boom.

Veel van onze meubelen zijn gemaakt van hout. Ondanks dat deze uit beschermde bossen komen en van leveranciers komen die aan alle duurzaamheid eisen voldoen, hebben ze nog steeds een negatieve impact op de wereld. Daarom hebben wij besloten iets terug te doen. Voor iedere bestelling boven de 100 euro planten wij minimaal 2 bomen via het Trees For All project.

Het Trees For All project plant bomen in Nederland, Ghana, Burkina Faso. De Filipijnen en Mali. Dit zijn landen waar ontbossing een groot probleem is. Waarbij dit voor de meeste landen ter verbeelding spreekt waarbij grote bossen gekapt worden, is dit voor Nederland een minder bekend probleem. Toch is er ook in Nederland een groot probleem m.b.t. onze bossen. Zeker op natuurgebieden als de Veluwe is de verhoogde stikstof graad een groot probleem. Dit ten gevolge dat de heide zich steeds verder terugtrekt en plaatst maakt voor grassoorten, eiken sterven door de verhoogde stikstof in de grond en dieren het steeds lastiger krijgen doordat deze steeds moeilijker aan eten kunnen komen. Waar ook ter wereld, er is een probleem met het oog op het behoudt van bosgebied.

Nieuwe generatie merken

Wij roepen alle merken (en zeker 21ste eeuw merken) op om transparant te zijn met betrekking to hun productieprocessen en bij te dragen aan een betere wereld. Er zijn hedendaags geen barrières om dit niet te doen. Kleine acties kunnen een grote impact maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *