herfst woonaccessoires

De herfst is eerlijk gezegd ons favoriete seizoen! Wij houden gewoon van de gezellige sfeer, koeler weer, pumpkin spice lattes, en wij zijn suckers voor een herfstkleuren. Tijdens de herfst begint ook de overgang naar de feestdagen, waar wij altijd super enthousiast over zijn. Stiekem houden wij er ook van om elk seizoen ons interieur aan te passen. Het is zo’n leuk gevoel om je huis op te frissen, up-to-date te houden en het weer als nieuw te laten aanvoelen. Met dat gezegd te hebben, wilde wij een paar van onze favoriete manieren delen om je huis op te frissen voor de herfst!

1. Breng de sfeer naar huis met warme herfsttinten.

Niks roept zodanig herfst op als de typische herfsttinten. Denk hierbij aan kleuren als Terra Cotta, bruin, beige, okergeel, houttinten en andere warme kleuren. Herfsttinten aanbrengen vereisen zeker niet het verven van een gehele muur. Dit is wat veel werk indien je dit regelmatig wilt doen laten veranderen. Maar denk aan bijvoorbeeld de accessoires in huis. Denk bijvoorbeeld aan de sierkussens in huis. Is het niet leuk om deze eens een ander kleurtje te geven? (overigens vertellen ze zo nog wat meer over sierkussens), maar wij houden bijvoorbeeld ook enorm van kaarsenstandaarden! Er gaat niets boven het kijken van je favoriete film of tv-serie met een heerlijk ruikende kaars brandend op de salontafel of in je kamer. Het zet echt de sfeer en geeft alle herfstgevoelens.

2. Breng laagjes aan in texturen + kussens

Wij houden ervan om kussens + dekens te veranderen voor de herfst naar wat gezelligere stoffen en rijke kleuren. In de zomer kiezen we liever voor meer lichtgewicht, lichte mixen, maar voor de herfst gaan wij voor weelderige stoffen. Het veranderen van de dekens en kussens geeft de woonkamer of slaapkamer een leuke opfrisbeurt zonder dat je een complete make-over hoeft te doen. Aan te raden is om hierbij af te wisselen met texturen. Gooi je bank of bed eens vol met leuke sierkussens met diverse texturen en materialen. Denk hierbij aan wol, prints, katoen, mix van materialen, kleuren en vele andere manieren om gelaagdheid en speelsheid toe te voegen aan je bank of bed.

3. Voeg seizoensgebonden accenten toe

Vergeet de belangrijkste stap niet; het toevoegen van seizoensgebonden accenten! Wij gaan graag aan de slag met pompoen en bladeren. Wij houden ervan om hier zelf leuke creaties van te maken en deze op een mooie schaal te presenteren in huis. Als je niet zo’n fan bent van traditionele seizoensdecoratie, gebruik dan meer houttinten en rustieke elementen. Denk hierbij aan mooie vazen van steen of aarde gevuld met een mooie bos droogbloemen.

herfst interieur

4. Verander je muurdecoratie

Een andere gemakkelijke manier om je huis van herfstsfeer te voldoen is wanddecoratie. Wissel eens je kunstwerken, printen of foto’s om voor wanddecoratie met donkere tinten of prachtige herfstplaatjes. Je hoeft niet per se nieuwe lijsten te kopen (de afbeelding bepaald het uiteraard) en het is daarom een vaak wat goedkopere oplossing. Een leuke stijl voor in de herfst is de Japandi interieur stijl.

japandi accessoires

Op zoek naar andere manieren om je huis te voorzien van een nieuwe herfstlook? Denk dan bijvoorbeeld eens aan vintage meubelen. De kleur van deze meubelen zijn vaak prachtig in de herfst. Denk bijvoorbeeld aan de jaren 50 met veel donkere houttinten. Recent hebben we ook een blog geschreven hierover: Je huis weer eigentijds maken met vintage meubelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *