woonkamer

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Het antwoord op deze vraag is; dat ligt eraan. Less kan stijlvol, minimalistisch en rustgevend zijn. Maar het kan tegelijkertijd ook saai en sfeerloos worden. Aan de andere kant kan more, teveel en rommelig worden. Ook dit wil je voorkomen. Maar wat is dan nu de juiste balans? Onze experts helpen je graag op weg!

De juiste balans vinden kan lastig zijn. De kleuren op je muur, de oppervlakte van je kamer, de hoeveelheid spullen in de kamer en andere zaken zijn natuurlijk doorslaggevende elementen als het gaat om rustige uitstraling of het nodig hebben van meer reuring. Daarom geven we graag een aantal tips voor het vinden van een juiste balans. We gaan hierbij minder in op de meubels die je in je kamer plaatst, maar meer om de styling daaromheen.

Witte of lichtgetinte muren

Wit is misschien niet de eerste kleur die je zou kiezen voor op je muren. Toch is dit in 2023 helemaal hot en we love it. Ten slotte zijn er steeds meer trends rondom aarde- en natuurtinten. Deze matchen perfect bij witte muren. Met witte muren en mooie accessoires krijg je een super gezellig huis, wat warmte uitstraalt. Minder dol op witte muren? Ga dan voor een zachte, licht getinte muur. Dit kan van alles zijn, van lichtblauw, tot grijs, tot beige.

Accessoires zijn key

We zullen het er allemaal over eens zijn dat accessoires onmisbaar zijn voor ieder interieur. Een mooie collectie accessoires is dan ook zeker aan te raden. Denk hierbij aan mooi vazen welke bij de rest van je interieur passen, spiegels, schilderijen en foto’s, of kaarsen met mooie bijpassende kaarsenhouders. Ook zijn er accessoires welke misschien minder voor de hand liggend zijn. Heb je weleens van coffee table books gehoord? Dit zijn boeken welke zo’n mooie kaft hebben dat deze vaak gebruikt worden als accessoires voor op je salontafel, voor in een open kast en elders. Zorg dus zeker voor een open-minded instelling wanneer je accessoires gaat uitzoeken. Alles kan een accessoire zijn!

Bekijk hier al onze woonaccessoires

Planten en bloemen – Voeg de natuur toe aan je woonkamer

Naast de kleur op je muren en accessoires geven planten en bloemen misschien wel net zoveel sfeer mee. Hoe je dit toepast is natuurlijk smaak gebonden, maar voor een woonkamer houden wij altijd een richtlijn aan. 1 opvallend bloemstuk en meerdere groene planten. Een opvallend bloemstuk kan bijvoorbeeld mooi op een eettafel, dressoir of salontafel staan. Deze is dan echt het middelpunt van de kamer. Daaromheen passen groene kamerplanten in ieder huis en elk interieur.

Niet zijn planten erg sfeervol, het komt ook nog eens je gezondheid ten goede. Planten zuiveren namelijk de lucht in jouw woonkamer. Veel planten filteren dan ook giftige stofdeeltjes en nare geurtjes.

Retro meubelen

Veel retro meubelen hebben zachte tinten of meubelen met donkere tinten. Zeker de meubelen uit bijvoorbeeld de jaren ’50 zijn op dit moment erg populair. Ook veel designontwerpen zijn gebaseerd op deze tijd. Vintage meubelen zijn terug in de mode en het is een geweldige manier om je woonkamer een vintage touch te geven en een rustige stijlvolle look. Ga voor mooie kussens, vintage meubels en verlichting om je woonkamer een warme en knusse look te geven.

Tevens zorgt een mooi vintage meubelstuk ook voor een opvallende look. Een vintage meubelstuk valt namelijk al gauw erg op in zijn simpliciteit.

Sfeervolle verlichting

Ten slotte, verlichting maakt je woonkamer helemaal af. Wij raden je altijd aan om hier aandacht aan te besteden. Zeker in de herfst- en wintermaanden zal je veel tijd besteden in je woonkamer wanneer het buiten al donker is. Enorm zonde dus als je dit niet op orde hebt. Verlichting kan lastig zijn om te kiezen. Niet enkel de design van de lamp zelf, maar ook het type verlichting wat hierin zit is belangrijk. Hieronder een aantal lichttrends voor 2023:

  1. Vintage verlichting, vintage is weer helemaal terug. Zo zien we tegenwoordig enorm veel staande lampen, tafellampen en hanglampen welke gebaseerd zijn op oude design.
  2. Metaal, je zal zien dat veel van de lampen tegenwoordig gemaakt zijn van zwart metaal. Dit zijn vaak statement pieces omdat ze erg opvallen.
  3. Natuurlijke materialen, naast metaal zal je zien dat veel andere lampen een natuurlijke look hebben gekregen. Denk hierbij aan houttinten of bijvoorbeeld marmer.

Als laatst moet je nog het type verlichting kiezen. Wij raden je altijd aan om voor warm, geel licht te kiezen. Wit licht is ten slotte niet sfeervol.

Bekijk hier al onze lampen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *