stel op de bank

Nu de bladeren van de bomen vallen, het eerder donker wordt en de temperatuur daalt, hebben we weer zin in knusse avondjes thuis. Naast dat je met leuke woonaccessoires het huis gezellig kunt maken, kun je ook een knusse avond organiseren voor jou en je geliefde, gezin of lekker alleen. Hoe je dat doet, lees je in deze blog.

Tips om een knusse avond te organiseren

Niet op pad, maar een heerlijk avondje thuis. Met een beetje effort en creativiteit maak je er een speciale avond van! Het zit hem dan ook vooral in de details. Zo steek je wellicht niet iedere avond een kaars aan, maar doe dat vanavond maar wel even. Dit soort kleine dingen en een aantal andere maken het allemaal net even wat specialer. Hoe je dit doet? Met de onderstaande tips zorg je voor een top avond!

Tip 1. Kook een lievelingsgerecht

De avond begint natuurlijk met een lekker gerecht. Dit kan iets uitgebreids zijn, maar ook juist iets simpels. Ga in ieder geval voor iets wat je écht lekker vind! Wil je gaan voor iets simpels? Kijk dan eens bij Lekkerensimpel.nl voor een goed recept. Wellicht heb je thuis ook nog wel een kookboek. Pak deze er dan weer eens bij! Hier zitten vaak heerlijke gerechten in welke je anders misschien niet zo snel had gemaakt.

Tip 2. Speel een spel

Klaar met eten en is de afwas gedaan? Dan is het tijd voor wat leuks. Wij raden je aan niet gelijk achter een beeldscherm te ploffen, maar juist iets anders doen. Een spel is hierbij altijd een goed idee. Dit kan een bordspel zijn, maar elk spel is vaak leuk om te doen en erg interactief. Denk bijvoorbeeld aan Regenwormen, Monopoly, Cluedo, Rummicub of Uno. Zijn jullie niet van de bordspellen? Denk dan eens aan spellen op de Nintendo Switch of speel een ronde “Wie ben ik”.

Tip 3. Kijk een film op de bank

Nu je lekker gegeten hebt en een spelletje hebt gespeeld is het tijd om de pyjama aan te trekken, strek de benen en pak de fleecedekentjes erbij. Het is tijd om een leuke film uit te kiezen. Zoek er een uit op een streamingdienst die je hebt of kijk er een die toevallig op televisie wordt uitgezonden. Misschien hebben jullie als gezin wel een lievelingsfilm die jullie graag samen kijken. Om het extra knus te maken, is het mogelijk om kaarsjes aan te steken en de lichten te dimmen.

Tip 4. Maak een snackplankje

Nu het avondeten is gezakt, is het misschien wel lekker om nog wat te snacken tijdens de film. Het is dan een leuk idee om een plankje te vullen met jullie favoriete snacks. Jullie kunnen er van alles op doen. Bitterballen, kaasjes, toastjes met toppings etc. Ook is het erg gemakkelijk een gezonde variant te maken van een snackplankje. Ga bijvoorbeeld eens voor toastjes met toppings zoals Hummus of Muhamara, een lekkere chutney of andere groentevervangers. Dit is net wat gezonder dan bijvoorbeeld Kruidenkaas. Daarnaast zijn er ook talloze vegetarische varianten te vinden van de traditionele snacks.

Tip 5. Laat je telefoon even voor wat het is

Het is lastig, maar zo belangrijk. Het is belangrijk om op een gezellig avondje even niet bezig te zijn met de buitenwereld. Heb aandacht voor elkaar of hetgeen je aan het doen bent. Je zal zien dat je uiteindelijk helemaal niet zoveel gemist hebt als dat je wellicht denkt.

Bovenal is het belangrijk om te genieten van het moment. Of je nu alleen bent, met je gezin of je geliefde. Dit soort avondjes zijn speciaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *