woonaccessoires op schouw

We hebben helaas niet allemaal de luxe om lukraak alles aan te schaffen wat we mooi vinden. Dit beseffen we ons maar al te goed. Toch kan het mooi stijlen van je huis nog best een opgave zijn met een beperkt budget. Gelukkig zijn er eindeloze mogelijkheden om van je huis een thuis te maken met een beperkt budget. We geven je dan ook graag leuke tips en laten producten zien welke helemaal bij de huidige trends horen, maar toch voor een beperkt budget aan te schaffen zijn.

slaapkamer met wit bed

Je woning stijlen met een beperkt budget

Je huis stijlen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je kan opzoek gaan naar meubelen of woonaccessoires op basis van een specifieke stijl, kamer of productgroep. In deze blog gaan we specifiek in op de type kamer en de verschillende productgroepen die daar goed bij passen. Zo proberen we je gemakkelijk een overzicht te bieden van leuke tips en producten.

Je woonkamer inrichten begint natuurlijk bij de meest opvallende meubelen. Denk hierbij aan een bank, salon- of bijzettafel, eventueel een eettafel of een mooie stoel. Meubelen die vaak veel geld kosten. Maar vergeet niet dat de inrichting begint bij de meubelen, maar toch bepalen accessoires ook voor een groot deel de sfeer in de woonkamer. Maak je woonkamer dan ook compleet door mooie meubelen te combineren met prachtige woonaccessoires. Wij hebben onze redactie gevraagd om de favoriete (budget) meubelen en accessoires voor jou op een rijtje te zetten. Hierbij zal Judith steeds per kamer haar favoriete woonaccessoires laten zien en Mike geeft zijn favoriete meubelen weer.

Judith is onmisbaar in ons bedrijf. Judith onderhoud de social media kanalen, klantenservice en is daarnaast parttime interieur styliste.

Mike is sinds een jaar werkzaam bij ons als inkoper. Ook hij werkt als freelancer parttime als interieur stylist. Iets wat we hem graag laten doen!

Woonkamer stijlen met een beperkt budget

Je woonkamer inrichten begint natuurlijk bij de meest opvallende meubelen. Denk hierbij aan een bank, salon- of bijzettafel, eventueel een eettafel of een mooie stoel. Meubelen die vaak veel geld kosten. Maar vergeet niet dat de inrichting begint bij de meubelen, maar toch bepalen accessoires ook voor een groot deel de sfeer in de woonkamer. Maak je woonkamer dan ook compleet door mooie meubelen te combineren met prachtige woonaccessoires. .

Judith – Een interieur met beige tinten voor de ultieme rust

Ik hou zelf enorm van een rustige woonkamer. Dat komt ook goed uit me een van de grootste trends binnen de interieurscene gezien natuur- en aardetinten helemaal in zijn! Ik hou zelf niet van een volledige interieur met aardetinten dus ik heb thuis bijvoorbeeld een groene bank (en een zwarte hond: Bobby). Mijn favoriete woonaccessoires voor in de woonkamer zijn toch echt gordijnen en vloerkleden. Hoe gek dit misschien ook klinkt deze accessoires zijn mega bepalend voor de sfeer in huis. Hier mijn favorieten:

Mike – Ik heb mijn woonkamer het liefst licht met donkere meubels

Ik ben pas drie jaar afgestudeerd en ben nu werkzaam als freelance interieur stylist en ik werk voor Sumato als inkoper. Ook ik heb zat keren moet inrichten met een beperkt budget. Dit is een uitdaging, maar iets waar ik enorm blij van kan worden. Zeker met woonkamer meubelen is dit nogal een uitdaging soms. Je wilt tenslotte een mooie woonkamer afleveren, maar ook met meubelen van hoge kwaliteit. Niemand wordt blij van een bank die na een paar maanden erg slecht uitziet.

Mijn woonkamers heb ik het liefst licht, maar ik plaats hier graag donkere meubels in om deze extra te laten opvallen. Zo heb ik gekozen voor een set van 3 bijzettafeltjes die ik gebruik als salontafel van hoogglans in de kleur zwart, staat bij mij de eettafel in de woonkamer en kies ik voor bruin/zwarte eetkamerstoelen. Daarnaast heb ik een zwarte bank met houten poten, een grijze loungestoel en een zwart dressoir. Bij mij zijn de muren wit en heel lichtgrijs met grote ramen. Dit samen met de donkere meubelen en mooie planten geeft een heel fijn contrast. Mijn favoriete budget woonkamer meubelen zijn dan ook:

Slaapkamer stijlen met een beperkt budget

De woonkamer is de centrale plek in huis, maar de slaapkamer is waar je iedere dag begint en eindigt. Een plek waar je je fijn moet voelen en helemaal tot rust moet kunnen komen. Ook hier kan het een uitdaging zijn om met een beperkt budget je slaapkamer te stijlen zoals je wilt. We laten Judith en Mike gauw weer aan het woord om hun favoriete slaapkamer accessoires en meubelen te tonen.

Judith – Mijn slaapkamer is een baken van rust

Niks zo lekker om na een drukke dag je bed in te duiken. Nog even tv te kijken of rustig een boek te lezen. Vaak ga ik ook wat vroeger naar bed om hier (met wat kaarsjes aan) nog even te ontspannen. Ik merkte al gauw na mijn verhuizing uit mijn studio naar mijn nieuwe appartement dat de slaapkamer voor mij een enorm belangrijke plek werd. Mijn slaapkamer heb ik voorzien van accessoires, maar ik heb hier ook erg mee opgepast zodat het niet te rommelig oogt.

In mijn favoriete slaapkamer accessoires zitten producten die niet allemaal even goedkoop zijn. Toch zijn dit voor mijzelf must-haves en binnen de productcategorie de goedkoopste opties en tevens naar mijn smaak zijn. Zo is voor mij een tapijt in de slaapkamer een must-have. Ik heb een hekel aan koude voeten in de ochtend. En ook een staande spiegel vind ik erg fijn. Mijn favoriete budget slaapkamer accessoires:

Mike – Mijn slaapkamer heeft veel natuurlijke materialen en tinten

In mijn slaapkamer heb ik het liefst veel hout en aardetinten. Hout oogt vaak erg rustig, gaat lang mee en is vaak niet zo duur als andere materialen. In mijn slaapkamer heb ik uiteraard een mooi bed, een kledingkast, twee nachtkastjes en een tv-meubel. Een tv-meubel is misschien niet voor iedereen een must-have, maar ik kijk graag nog even tv voor het slapen gaan.

Mijn bed is 160x200cm en daarmee comfortabel om in te slapen. Ik toon je graag mijn twee favoriete bedframes. Daarnaast heb ik een open kledingkast. Ik hou ervan mijn kleding netjes op te vouwen dus dit oogt ook helemaal niet rommelig. Mijn nachtkastjes zijn wit (en prijzig), maar ik ken ook veel mensen die dit liever een donkere kleur hebben. Daarom heb ik ook mijn favoriete zwarte nachtkastje toegevoegd. Als laatst mijn tv-meubel. Deze is erg simpel en heeft een witte kleur. Geen poespas, gewoon functioneel. Mijn favoriete budget slaapkamer meubelen zijn:

Keuken, eetkamer of eethoek stijlen met een beperkt budget

Ook wil je uiteraard een mooie eethoek of eetkamer inrichten. Hier kom je samen met familie en vrienden om te genieten van de lekkerste creaties uit de keuken. Ook borrelen en kletsen we hier zo nu en dan nog even na. Vaak wordt gedacht dat het inrichten van een eethoek erg duur is. Om het tegendeel te bewijzen tonen we ook hier weer onze budget favorieten voor in de eetkamer of eethoek.

Judith – mijn eetkamer verbinden met de keuken

Mijn eethoek thuis is deels verbonden aan mijn keuken. Voor mij is het dan ook erg belangrijk dat ik de stijl van mijn keuken doortrek in de eethoek. Ik heb dit gedaan door een mooie eettafel en een set eetkamerstoelen te kopen, maar ook vooral met keuken en eetkamer accessoires. Zo heb ik bijvoorbeeld mooie potten gekocht om mijn ingrediënten en kruiden in te tonen. Ik heb hier wat grotere potten voor mijn ontbijtgranen, rijst en pasta en wat kleinere potjes voor mijn kruiden en specerijen. Dit geeft een mooie touch aan mijn keuken en vanuit de eethoek zie je hier mooi de verschillende potten staan. Ook heb ik bij de eettafel op een kast een mooie vintage weegschaal staan. Gebruik ik katoenen placemats in de plaats van plastic placemats en serveer ik mijn koffie en thee in leuke dubbelwandige glazen. Mijn budget eetkamer favorieten zijn dan ook:

Mike – De eettafel is voor mij alles bepalend

Ik heb geen aparte eetkamer en bij mij staat de eettafel dan ook in de woonkamer. Gelukkig heb ik een ruime woonkamer en past dit dan ook makkelijk. Omdat de eettafel zo prominent bij ons in huis staat is voor mij een mooie eetkamerset enorm belangrijk. Omdat in mijn woonkamer vooral donkere meubelen staan (zoals te lezen is bij de woonkamer tips) is mijn eettafel ook vrij donker. Omdat ik snap dat niet iedereen hiervan houdt heb ik ook een andere optie toegevoegd aan mijn favoriete eetkamer meubelen.

Mijn eettafel is van massief hout en erg opvallend. Ik heb lang getwijfeld tussen de twee onderstaande massief houten tafels, maar heb uiteindelijk mijn keuze gemaakt voor de vierkante tafel. Dit omdat deze net even anders is dan andere eettafels en daarmee een echte eye-catcher is. Een andere mooie optie is een mooi houten blad met zwarte stalen poten. Dit is ook de wat goedkopere optie. Voor eetkamerstoelen ben ik dol op de laatste trend. Dit zijn namelijk meer retro achtige eetkamerstoelen. Omdat de echte design varianten van deze stoelen enorm duur zijn hebben ik de eetkamerstoelen van onszelf gekozen. Deze zijn alsnog aan de prijzige kant, maar in vergelijking tot andere winkels echt spotgoedkoop. Als laatst heb ik een zwarte buffetkast gekozen omdat ik zelf weinig kastruimte heb in de keuken. Ik heb mijn borden en andere accessoires dan ook in deze kast staan.

Je woning inrichten met een beperkt budget

Wat Judith en Mike hebben laten zien is dat zowel meubelen, als woonaccessoires prima aan te schaffen zijn met een beperkt budget. Natuurlijk verschilt ‘beperk budget’ van persoon tot persoon. Sommige schatten een beperkt budget in t.o.v. andere duurdere meubelen en accessoires. Voor andere is beperkt budget een specifiek bedrag. Hoe dan ook hopen we dat we jullie hiermee wat hebben geïnspireerd hebben. Vast niet alles meubelen hierboven vallen bij je in de smaak. Bekijk daarom ook vooral onze andere meubelen voor een beperkt budget. Met meer dan 20.000 meubelen en accessoires is er vast iets voor jou te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *