Japandi stijl huis en vrouw

Misschien heb je het al wel voorbij zien komen op Instagram, Pinterest of een interieurblog. De interieurstijl; Japandi. Wat dit precies is en hoe wij adviseren deze interieurstijl toe te passen? Dat lees je in onze nieuwe blog!

Wat is Japandi?

Japandi is een vrij nieuwe en populaire interieurstijl die Japanse en Scandinavische invloeden heeft. Het is een minimalistische manier van je huis inrichten en bevat veel natuurlijke materialen.

Als je nu denkt dat de stijl saai is, dan heb je het mis. Door het gebruik van organische elementen en de juiste pasteltinten krijgt je huis een strakke look met een warme en gezellig uitstraling. Japandi brengt twee verschillende werelden op de best mogelijk manier samen.

Hoe laat je de Japandistijl terugkomen in je interieur?

Het is belangrijk dat je de juiste materialen, kleuren en meubels gebruiks. Het moet de perfecte combinatie zijn van rust, warmte en een tikje speelsheid. Heb je je huis eenmaal omgetoverd? Dan waan je je in een oase van rust waarin je je helemaal thuis voelt. Tegelijkertijd ziet je huis er heel clean uit, maar op een manier die warm aanvoelt. Klinkt heerlijk, tock?

japandi bord op schap

5 tips om je huis Japandi in te richten

Tip 1: Begin bij de basis

Met de basis van een interieur bedoelen we de vloer en de muren. In de Japandistijl wordt vaak gebruikgemaakt van een betonlook op de vloer. Nu zijn er verschillende manieren om dit in je eigen huis te krijgen. Denk aan een betonnen vloer te gieten of tegels te leggen met een betonlook. De gietvloer hoeft niet noodzakelijk grijs te zijn, deze kan ook in een zachte tint. De muren kan je laten stucen of behangen als je voor een betonlook wilt gaan. Maar natuurlijk is een likje verf in een pasteltint ook helemaal geschikt.

Niet zo’n fan van een gietvloer? Ook natuurlijke vloer zoals een houtenvloer zien we steeds vaker terugkomen in de Japandi stijl! Kijk maar eens naar de onderstaande foto.

Tip 2: Ga voor hout in verschillende kleuren

In de Japandistijl is het belangrijk dat er natuurlijke en organische elementen terugkomen. Hout is een natuurlijk materiaal dat met veel verschillende meubels en accessoires gecombineerd kan worden. Ga bijvoorbeeld voor een lichtgekleurde houten eettafel en een donker gekleurde houten dressoir. De combinatie van licht en donker in het interieur zorgt voor een prachtig aanzicht.

Tip 3: De juiste kleuren

De Japandistijl kenmerkt zich onder andere door het kleurgebruik dat pasteltinten bevat. De kleuren die vooral gebruikt worden in dit type interieur zijn:

  • Beige
  • Wit
  • Crème
  • Terracotta
  • Overige pasteltinten

Het mooie van Japandi is dat je vervolgens ook afstekende kleuren kan kiezen. Kies daarom hier en daar voor bijvoorbeeld een zwarte accessoires als een vaas of kaarsenstandaard. Deze zet je dan neer op een plek waar veel pasteltinten te zien zijn.

Tip 4: Ga voor een vloerkleed met textuur

Vloerkleden maken een ruimte zoveel mooier dan dat die al is. Zonder vloerkleed is een woonkamer niet af. Hij brengt een extra dimensie aan het interieur. Kies voor een vloerkleed van een lichtgekleurde stof dat ruw aanvoelt door de textuur of ga juist voor een glad vloerkleed dat een mooie Terracotta kleur heeft. Op een betonlook vloer is dit prachtig!

Tip 5: Voeg de juiste accessoires toe

Plantenpotjes, kaarsenstandaarden, houten snijplanken, dienbladen, placemats, spiegels en vele andere soorten accessoires zijn perfect om je interieur helemaal mee af te maken. Het mooie hiervan is, is dat de verschillende accessoires te koop zijn in de kleuren die perfect bij de Japandistijl passen. Benieuwd welke accessoires je kan toevoegen? Bekijk het volledige aanbod woonaccessoires!

Japandi borden

Wat je voorkeur voor interieur ook is, bij Sumato kan je altijd terecht. We hebben een hoop betaalbare meubelen en accessoires welke perfect aansluiten bij de Japandi interieurstijl. Bekijk ze dan ook gauw en bestel eenvoudig! Wist je overigens dat wij een boom planten voor iedere bestelling boven de 100 euro?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *