vrouwen in appartement

Ben je net verhuisd of wil je je appartement een make-over geven? Dan zit je hoofd vast vol ideeën om je huisje leuk in te richten. Het kan best moeilijk zijn om de juiste keuzes te maken als je een kleiner appartement hebt. De beperkte ruimte die je hebt, wil je ruimtelijker laten ogen. Zo voelt je huis ook echt als een thuis aan waar je tot rust komt. In deze blog lees je hoe je je kleine appartement het beste inricht.

Ga voor lichte kleuren

Als je een kleine woonkamer hebt, dan is het aan te raden om voor lichte basiskleuren te gaan. Hiermee kan je spelen. Kies bijvoorbeeld voor een wit plafond met beige muren. Pasteltinten zijn hierbij belangrijk. Mocht je toch echt een voorkeur hebben voor een donkere, krachtige kleur? Kies er dan voor om één muurvlak die kleur te geven. De rest houdt je lekker licht. Wel kun je de lichte kleurvlakken combineren met leuke kleuraccenten, zodat het niet saai wordt.

hond op beige tapijt

Maak gebruik van een grote spiegel

Spiegels zijn niet alleen handig om je outfit te checken voordat je de deur uitgaat, maar zijn ook perfect als decoratie om je kamer groter te laten ogen. Heb je een raam in de kamer? Hang de spiegel dan hiertegenover op. Het licht van buiten wordt op deze manier reflecteert door de spiegel. Zo creëer je een ruimtelijk gevoel en is het net of je een extra raam hebt in je kamer.

Kies multifunctionele meubels

Is je woonkamer aan de kleine kant? Dan zijn er tegenwoordig meubels die een dubbele functie hebben, zodat jij optimaal gebruik kan maken van de ruimte. Wat dacht je van een slaapbank of een 2-delige salontafel die je in elkaar kunt schuiven? 

bank in woonkamer

Maak optimaal gebruik van loze ruimtes

Voldoende plek om spullen op te bergen is fijn om te hebben. Zeker als je in een knusser huis woont. Kijk daarom goed om je heen waar je plek hebt om bijvoorbeeld nog een extra ladekast te plaatsen. Misschien heb je wel een hoog bed waar nog een kastje onder past of een hoekje in huis waar je nooit staat, maar wel perfect is om een kastje te zetten. Ook is een optie om spullen op te hangen. Er zijn veel leuke haakjes te koop waar je je jasjes, tasjes en andere accessoires aan kunt ophangen.

Vaak zijn er ook loze ruimtes te vinden in de keuken. Hang bijvoorbeeld eens een extra kastje of een aantal schappen op. Tevens super leuk om verse kruiden op te zetten of andere leuke keukengerei.

Probeer het aantal losse spullen minimaal te houden

Met een klein huis en een groot aantal losse spullen loert er een risico dat je huis al gauw rommelig zal worden. Berg daarom je losse spulletjes zoveel mogelijk op. Doe dit in een kast waar deuren voor zitten, een ladekast of een andere oplossing waarbij losse spulletjes uit zicht zijn. Vind je losse spulletjes juist leuk? Ga dan voor een mooie wand- of boekenkast waar je de spulletjes mooi kan plaatsen.

Ga voor de kleine uitvoering van een normaal groot meubelstuk

Er zijn een aantal meubelstukken welke doorgaans veel ruimte in beslag nemen. Denk hierbij aan een eettafel, bank of een kledingkast. Maar heb je deze ruime meubelen nou ook altijd nodig? Kijk bijvoorbeeld eens rond voor een uitschuifbare eettafel. Zo heb je toch het gemak van een grote eettafel zonder dat je altijd veel ruimte in beslag laat nemen. Zitcomfort? Ga voor een tweezitsbank. Zorg dat je daarnaast wat stoelen of lekkere kussens in huis hebt voor wanneer je bezoek krijgt. En ga eens na of je die enorme kledingkast wel nodig hebt? Een wat compactere kledingkast is vaak ook goed te doen.

En zeg nou eens eerlijk, heb je je kingsize bed nou wel echt nodig? Zou misschien een wat kleiner formaat ook niet erg geschikt zijn? Een bed van 140×200 of 160×200 is wellicht ook al genoeg?

zwarte tweezitsbank

Creatief zijn met meubelstukken

Wees creatief met je meubelen. Zo zijn er zat oplossingen waarbij het resultaat hetzelfde is, maar de oplossing net even anders. Een voorbeeld? Wat dacht je van een bank aan je eettafel in de plaats van losse eetkamerstoelen? Met een bank heb je veel minder ruimte nodig tussen de tafel en een muur. Een bank hoef je namelijk niet naar voren en achter te schuiven. Daarnaast kan je ook nog lekker leunen tegen de muur aan en creëer je zo een lekkere rugleuning.

Wat je smaak ook is, waar je ook naar op zoek bent, hoe je huis er ook uit ziet.. pas deze simpele tips toe en je zal zien dat je wat kleinere appartement helemaal niet klein hoeft te voelen. Ben je nu geïnspireerd om lekker aan de slag te gaan? Bekijk dan eens onze meubelen! Heb je nog wat meer hulp nodig? Neem dan gerust eens contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *