twee vrouwen in keuken

De keuken is de plek waar de gehele dag mensen te vinden zijn. Om eten te maken, even te rusten, de afwas te doen of om de boodschappen in de koelkast te zetten. Ons verbaasd het dan ook niet dat veel keukens aan het einde van de dag wat rommelig ogen. Maar hoe voorkom je nou dat je elke avond weer staat op te ruimen? We geven je handige tips!

Tijd doorbrengen in de keuken is leuk en al helemaal wanneer je lekker je gang kan gaan. Van opruimen worden we allemaal blij, maar dan voornamelijk achteraf. Om te voorkomen dat je keuken snel rommelig of vies wordt zijn er een aantal gemakkelijke handigheidjes. Deze zetten we even voor je op een rijtje.

1. Zet spullen die je vaak nodig hebt op een gemakkelijk plek

Veel van ons ruimen onze kasten en keuken in op basis van een idee, gaandeweg ze aan het uitpakken zijn of zonder hier goed over na te denken. Het is dan ook enorm belangrijk om na te denken welke spullen je vaak gebruikt. Als je hierover nadenkt is het natuurlijk ook enorm logisch. Spullen die je elke dag of vaak nodig hebt moeten dan ook makkelijk voorhanden zijn. Denk hierbij aan spullen zoals je peper en zout op een plek te zetten waar je gemakkelijk bij kan zonder andere spullen opzij te hoeven zetten. Dit voorkomt het schuiven van andere spullen en het dan maar ergens anders te laten rondslingeren omdat je er (onderbewust) even geen zin in hebt om op te ruimen.

2. Loos losse verpakkingen en plastic

Het ligt wat in lijn met tip 1. Gooi losse verpakkingen vooral weg en doe je spullen in bijvoorbeeld glazen potten. Dit is enorm handig omdat je zo gelijk kan zien wat er in zit zonder losse verpakkingen uit de kast hoeft te halen. Daarnaast staat het ook nog eens mooi in je voorraadkast of elders in je keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glazen potten met pasta, rijst of ontbijtgranen. Of kleinere potjes met hierin je verschillende kruiden en specerijen.

En dat dit mooi eruit kan zien bewijzen de onderstaande twee foto’s wel!

3. Gebruik vooral niet te veel

Wat we ook vaak zien is dat iedereen voor elke handeling in de keuken apart kookgerei heeft. Naast dat dit overconsumptie in de kaart speelt en deze producten vaak niet duurzaam zijn, geeft het vaak ook een rommelige uitstraling van je keuken. Een belangrijke tip die we meegeven voor een georganiseerde keuken is; maak je keuken niet te moeilijk. Hou het simpel en georganiseerd. Zo weet iedereen waar alles hoort te liggen, gebruik je niet teveel kookgerei, heb je minder afwas en dus ook minder rommel.

4. Plaats kookgerei en andere spullen uit zicht

Vaak staan aanrechten vol met spullen. Deze zijn schoon en netjes, maar alles bij elkaar kan het nog steeds snel rommelig doen laten lijken. Probeer dan ook zoveel mogelijk op te bergen in je keukenkastjes of in een andere kast. Heb je niet zoveel ruimte? Bedenk dan goed hoe je je kasten slim in kan richten. Er staan talloze tips op het internet om slim je pannen op te bergen, je servies of veel andere kookgerei.

5. De algehele uitstraling van je keuken

Soms is een keuken opgeruimd en toch nog wat aan de rommelige kant. Dit kan met een aantal factoren te maken hebben, maar kleurstelling is hierin ook een belangrijke. Heb je bijvoorbeeld een lichte keuken met daarin kookgerei met verschillende felle kleuren. Dan kan dit voor het oog al gauw rommelig lijken. We adviseren dan ook kleuren en toonsoorten bij elkaar te zetten. Zo hou je een rustige uitstraling in stand.

Ben je opzoek naar kookgerei, keuken inrichting of andere accessoires? Bekijk dan vooral eens onze keuken overzicht pagina of direct alle keukenaccessoires.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.