Het nieuwe jaar staat voor de deur en je wilt jezelf een opgeruimde start geven, maar dit ook vasthouden. Maar hoe maak je hier een begin mee en hoe zorg je ervoor dat je dit voor jezelf blijft vasthouden? In dit blog geven we je een paar tips hoe je jouw huis opgeruimd kan krijgen en hoe je er voor kan zorgen dat je in 2023 een opgeruimde start hebt.

Ons huis is ons thuis en het is fijn als het er netjes en opgeruimd uitziet. Een opgeruimd huis zorgt voor meer rust en structuur. Het is niet altijd makkelijk om een opgeruimd huis te behouden. Er komen altijd nieuwe spullen bij en de oude spullen hebben soms moeite om hun plekje te vinden. Toch is het belangrijk om de opgeruimdheid te behouden.

Tips voor een blijvend opgeruimd huis

Wij hebben zelf ons huis opgeruimd gekregen met een paar simpele aanpassingen. Hieronder geven we je vijf tips hoe je zelf een opgeruimde start in huis kan maken.

1. Begin met opruimen: Begin met het opruimen van je huis. Begin bijvoorbeeld met een kamer en ruim hier stap voor stap alles op. Besteed hierbij aandacht aan de kleinere spullen, zoals knuffels, boeken, kleding enz. Dit is een goede manier om je huis opgeruimd te krijgen en te houden. Het fijne aan dit kamer voor kamer te doen is dat je ook echt even goed kan opruimen. Dus niet alles in een kast stoppen, maar ook je kasten even goed inrichten.

2. Gebruik opbergdozen: Gebruik opbergdozen om al je spullen in op te bergen. Je kan deze opbergdozen vervolgens opbergen in een kast of ergens anders. Op deze manier blijven je spullen netjes opgeruimd. Zorg dat je de opbergdozen slim inpakt zodat je hier ook gemakkelijk bij kan. Heb je bijvoorbeeld spulletjes die je vaak gebruikt? Zorg dat deze makkelijk te pakken zijn.

3. Maak een lijst: Wil je echt all the way gaan? Maak dan een lijst met alle spullen die je in je huis hebt. Vervolgens kan je deze lijst gebruiken om je spullen te categoriseren. Kijk bijvoorbeeld wat je wel en niet meer nodig hebt en ruim deze spullen op.

4. Maak een opruimschema: Maak een opruimschema voor jezelf. Dit is een goede manier om je huis opgeruimd te houden. Je kan bijvoorbeeld een dag in de week kiezen waarop je al je spullen opruimt en ordent. Of juist verspreid over de week een aantal kleinere taken inplannen zodat je niet afhankelijk bent van een gehele dag.

5. Erg onderschat, maar ruim regelmatig op: Naast het maken van een opruimschema, is het belangrijk dat je regelmatig opruimt. Kijk bijvoorbeeld elke dag even wat je nog meer kan opruimen. Dit helpt je om je huis opgeruimd te houden. Tevens helpt dit om het opruimen van je woning een routine te maken. Ook is de kans dat je dingen laat slingeren in een opgeruimd huis veel kleiner, dan in een rommelig huis. Het behoedt je dus ook voor het maken van rommel.

Met deze tips kan je jouw huis opgeruimd krijgen en houden. Een opgeruimd huis zorgt voor meer rust en structuur en is een goede manier om een opgeruimde start in 2023 te maken. Daarnaast zorgt het ervoor dat je je thuis prettig voelt. Met de simpele aanpassingen die we hierboven hebben besproken, kan je jouw huis opgeruimd en georganiseerd krijgen.

trap in huis

Handige woonaccessoires

Onmisbaar voor een opgeruimd huis zijn handige, maar ook vooral mooie woonaccessoires. Koop bijvoorbeeld woonaccessoires waar je de was in kan opbergen, zonder dat dit rommelig oogt. Bijvoorbeeld een wasmand van hout. Waar je ook naar op zoek bent, we helpen je graag! Kom je er niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *