vrouw in studio

De zomervakantie staat voor de deur en je bent bezig met je zoektocht om een nieuwe studentenkamer te vinden. Misschien ga je nu voor het eerst op jezelf wonen of ga je simpelweg verhuizen naar een betere plek in de stad. Wat de reden ook is, je wilt je stekje zo stijlvol mogelijk maken. In deze blog lees je hoe je dat het beste kunt doen.

Multifunctionele slaapplek inrichten 

Heb je een kamer van ongeveer 15 m2 of kleiner? Dan kan je makkelijk een bed tegen de muur zetten, maar je kan er ook voor kiezen om een hoogslaper te kopen. Zo heb je onder je bed genoeg ruimte over om een zithoek ervan te maken. Of wat dacht je van een kantoortje onder je bed? Het kan allemaal.

Lichte kleurelementen maken je kamer stijlvol en geven je kamer een rustige uitstraling. Zo kan jij altijd geconcentreerd werken en studeren zonder afgeleid te raken. Kies bijvoorbeeld voor beddengoed dat wit of beige van kleur is. Je zithoek onder het bed kan je mooi inrichten met een bank van dezelfde kleur. Voeg er kleuraccenten aan toe door middel van kussens en je slaap/zitplek is klaar!

Wil je toch liever een werkplek onder je bed? Dan is een bureau met een mooie lichte kleur een goede keuze. Kies een fijne bureaustoel met een neutrale kleur en richt de rest in met leuke foto’s en een paar groene plantjes! Ben je toch meer van de kleuraccenten? Dan kan je ook bijvoorbeeld voor een bureaustoel gaan die jouw lievelingskleur heeft.

Eetplek inrichten

Heb je een kamer of studio die wat groter is, dan kan je een super gezellige en stijlvolle eetplek inrichten. De nodige etentjes, wijntjes, biertjes en diepe gesprekken zullen hier plaatsvinden. 

Welke tafel je ook kiest, zoek er bijpassende stoelen bij. Heb je een zwart bed? Ga dan voor een zwarte tafel en stoelen met een rieten afwerking. Misschien vind je een glazen tafel wel mooi. Glazen tafels zijn vaak heel goed te combineren met meerdere interieurstijlen. Mocht je smaak dus veranderen, dan is de kans groot dat de tafel kan blijven staan. Zo bespaar je ook nog een geld. En ben je na een tijdje een beetje uitgekeken op de tafel? Pimp hem dan op door middel van leuke kaarsen, tafellopers of plantjes die je erop zet. Bekijk al onze bijzet- en salontafels.

vrouw in studio

Compacte meubelen

Een studentenkamer of studio heeft vaak beperkte ruimte. Het is daarom verstandig om slim om te gaan met grotere meubelstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je bank. Ga bijvoorbeeld niet voor een driezitsbank, maar juist voor een compacte en leuke twee zitter. Daarnaast geeft een bank op pootjes ook een ruimer gevoel. Dit omdat je de vloer onder de bank nog gedeeltelijk kan zien. Op zoek naar een betaalbare en compacte bank? Bekijk onze 2-zitsbanken!

Slimme accessoires en decoratie om je kamer af te maken

Nog een tip om je eetplek helemaal af te maken: Leg een tapijt onder de tafel en stoelen. Zo lijkt het of je een aparte eet- en slaapplek hebt. Deze verdeling in een kamer maakt de kamer optisch groter en stijlvoller.

Maak je kamer af door middel van wat groen hier en daar. Echte plantjes, maken je ruimte vrolijker en stijlvoller. En wil je nog iets aan de muur hangen? Hang dan een mooie spiegel met een lijst aan de wand of maak een collage van foto’s of schilderijen. Nu is je stekje helemaal af. Nodig je vrienden en familie uit en laat ze zien hoe mooi je kamer is geworden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.