gedekte tafel kerst

Met Kerstmis in aantocht, vonden we het tijd worden om de tafel aan te pakken. Een mooie tafel zet echt de toon voor het kerstdiner, en kan helemaal de sfeer en ambiance bepalen voor het soort feest dat gevierd wordt. Dus dachten we dat we vandaag drie verschillende stijlen van tafeldekken met zouden delen, en hopelijk zal één of meer van deze stijlen je inspireren als je begint met het plannen van uw Kerst-maaltijd.

Terug naar de natuur

Het kan best saai zijn om alleen hulst en maretak te gebruiken of niet? Persoonlijk vinden wij dat je de tafel heel mooi kunt dekken met verschillende soorten bloemen. Combineer het met stukken die geïnspireerd zijn door de natuur (vooral rode en groene kleuren) en je hebt een prachtig plaatje. Ook kan je de servetten op het bord mooi inbinden met een stukje touw en bijvoorbeeld een takje rozemarijn!

boeket op tafel

Knusse stoffen

Wie heeft ooit gezegd dat je geen donzige of zachte stoffen op tafel mag gebruiken? Het gebruik van bruine en zachte stoffen kan een heel bosachtige en gezellige sfeer creëren. Het is vooral erg leuk als de rest van je interieur vrij modern is. Contrast kan mooi zijn!

kerst tafel versiering

Modern en chique

Een modernere en minimal look gaat nooit uit de mode. Het heeft iets heel chiques en elegants. Door donkere kleuren te gebruiken in combinatie met een vleugje goud en hier en daar een sprenkeltje dennenhout kom je al een heel eind. Houd het eenvoudig. Kerst hoeft niet iedere jaar over de top te zijn!

Zorg voor prachtig servies

Naast dat het eten natuurlijk heerlijk moet zijn wil je ook dat dit er net even leuker uitziet dan normaal. Besteed daarom ook aandacht aan de manier waarop je het eten serveert. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een prachtig stenen serviesset of ander servies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *