twee kindjes op bed

Je kinderkamer is een plek die je bijblijft voor de rest van je leven. Hier groei je op, heb je plezier en kan een kind zich fijn terugtrekken wanneer nodig. Het is daarom belangrijk om een kinderslaapkamer af te stemmen aan de wens van een kind. Kortom, maak van de slaapkamer van jouw kleintje een ruimte waar ze graag tijd doorbrengen. Maar wellicht heb je zelf ook nog wel een voorkeur. Een jong kind is namelijk niet altijd de beste interieurontwerper.

Om je een beetje te helpen heb ik hier leuke en makkelijke ideeën voor een kinderkamer op een rijtje gezet.

1. Kies een kleurenschema

Denk na over de sfeer die je wilt creëren, of die nu rustig en sereen of energiek en levendig is. Gebruik hun favoriete speelgoed of hobby’s als basis en werk van daaruit verder. Dinosaurussen, het zonnestelsel, ballet – wat hun verbeelding maar prikkelt. Kies hierbij een pallet aan kleuren en hou je hieraan voor de verdere inrichting van de kamer. Zo zorg je ervoor dat de kamer een eenheid zal worden.

2. Creëer een gezellig speelhoek

Een speelhoek is het ene moment een knus leeshoekje en het andere moment een deur naar een magisch koninkrijk. Het is een creatieve ruimte voor kinderen en heel eenvoudig te maken. Alles wat je nodig hebt, zijn een paar kleurrijke lakens, touw, een matras en een heleboel comfortabele kussens om lekker op te liggen of zitten. Maak hier bijvoorbeeld een leuke indianen tipi van of laat je kind er een aanvulling aangeven. Door dit samen te maken heb je niet enkel een super leuke activiteit, maar heb je ook zelf in de hand dat dit geen onnodige rommel gaat veroorzaken.

3. Ontwerp een kunstgalerij aan de muur

Zit je vast voor ideeën voor de inrichting van je kinderkamer? Probeer eens een kunstgalerie aan de muur. Ze zijn zo makkelijk te maken: zoek online naar posters welke passen bij de favoriete dingen van jou en je kind. Denk aan jullie favoriete films, liedjes, vakantiebestemmingen of andere posters welke voor jullie beide leuk zijn. Een combinatie van muurposters is zo eenvoudig te maken en een geweldige manier om de persoonlijkheid van je kind in de mix te brengen, en je kunt het veranderen wanneer je maar wilt.

4. Overweeg opbergruimte onder het bed

Kinderen zijn rommelig; dat is een feit. Maar slimme opbergers kunnen het onder controle houden. Ik ben een grote fan van opbergruimte onder het bed. Uittrekbare laden zijn een slim gebruik van de ruimte en vormen het perfecte huis voor kleding, beddengoed en speelgoed. En ze zijn ook nog eens makkelijk te gebruiken door kinderen.

5. Koop een hoogslaper voor ze

Hoogslapers zijn een klassiek idee voor de kinderkamer. Het is een geweldige ruimtebespaarder, het maximaliseert de verticale ruimte waardoor er meer ruimte overblijft om te spelen, en het is geweldig voor logeerpartijtjes. Zo maximaliseer je dus beperkte ruimte, enorm handig voor de wat kleinere kinderkamers! Heb je onze kinder hoogslapers al gezien? Bekijk al onze kinderbedden direct.

6. Maak wat moois van een muur

Muren zijn grote lege canvassen waarop je een opvallende muurschildering kunt aanbrengen, zoals een vergezicht in de bergen of een lommerrijke jungle. Ook kan je met mooie houtbewerkingen op de muur enorm leuke effecten creëren. Nog een bonustip: Kies een ontwerp dat voor jullie allebei iets betekent, zoals een scène uit hun favoriete boek of film. Tijd om de kwasten tevoorschijn te halen…

7. Wees creatief met opbergruimte

Opbergmeubels voor kinderen moeten twee dingen hebben: binnen handbereik en gemaakt om lang mee te gaan. Ga op zoek naar kindvriendelijke opvouwbare manden, uittrekbare bedlades en leuke planken voor boeken en prullaria. Zo kunnen kinderen gemakkelijk opruimen – wat, zoals we allemaal weten, een uitdaging kan zijn.

8. Geef ze de ruimte om te spelen

Met zo veel leuke inrichtingsmogelijkheden kan het makkelijk zijn om het belangrijkste van de slaapkamer van je kind uit het oog te verliezen: het is ook een speelkamer. Zorg voor veel vloeroppervlak door ruimtebesparende meubels te kiezen. Veel natuurlijk licht helpt ook om kamers groter te laten aanvoelen. Daarnaast is het leuk om iets van een tafeltje neer te zetten waar kinderen helemaal los kunnen gaan met knutselen.

9. Hou rekening met het feit dat je kind misschien weer wat anders wilt

Kinderen groeien snel op en de interesses kunnen snel veranderen. Hou daarom rekening met het feit dat je kind zijn of haar kinderkamer wellicht ook mee wilt laten veranderen. Een muurschildering is bijvoorbeeld super leuk, maar wel arbeidsintensief om te veranderen. Een muur met posters in leuke lijsten is weer wat gemakkelijk aan te passen. Ga je voor een specifiek thema? Zorg dan dat je de kamer daarna ook weer makkelijk kan aanpassen. Ga je voor een neutraler thema? Dan kan je je best uitleven gezien die langer mee zal gaan.

10. Neem uw kinderen mee op reis met het ontwerp

Om af te ronden, hier ons belangrijkste advies. Neem je kind mee op reis met het ontwerp. Maak het leuk door samen een moodboard te maken met hun favoriete foto’s en kleuren, en laat ze een deel van de keuzes maken: ze zullen genieten van de verantwoordelijkheid om het kleurenpalet of thema te kiezen. Zo kom je samen tot een ontwerp, maar heb je zelf ook nog de mogelijkheid sturing te geven waar nodig.

We hopen dat deze ideeën voor kinderslaapkamers je een beetje geïnspireerd hebben om creatief aan de slag te gaan met de inrichting van de slaapkamer van uw kleintje. We zouden het leuk vinden om te zien wat je hebt bedacht. Deel je foto’s op Instagram en tag ons in jouw bericht. Daarmee maak je gelijk kans op een plekje op onze feed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *